Mezelerin vazgeçilmezlerinden sayılan bu güzel mezeyi de beğeneceğinizi umarak ekliyorum.
Malzemeler:
Yarım kg süzme yoğurt
1 yemek kaşığı nane
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Sarımsağı tuz ile havanda ezdikten sonra yoğurdun içine ilave ederek derin bir kapta çırpma teli yardımı ile güzelce çırpıyoruz.Margarini küçük bir tavada kızdırıp altını kapatıyoruz ve kuru naneyi ilave ediyoruz.Margarin ve nane soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdun içine ekleyerek güzelce çırpıyoruz.Mezemizi servis ederken zeytin ve yaş nane yapraklarıyla süsleyip üzerine zeytinyağı gezdirmenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.
Haydari - Meze Tarifi
Gönderen
Adobe CS4 Türk
3 Aralık 2009 Perşembe
0 yorum:
Yorum Gönder